Reparatie raamschakelaars

Topics over het interieur, dashboard, bekleding, etc...
Gebruikersavatar
Paul
Site Admin
Site Admin
Berichten: 244
Lid geworden op: 29 aug 2020, 07:47
Locatie: 's-Hertogenbosch

Reparatie raamschakelaars

Bericht door Paul »

Het vervangen van defecte raamschakelaars is in de meeste gevallen niet nodig. Er zijn op internet goedkope alternatieven te verkrijgen, deze zijn echter van Chinese afkomst en absoluut niet van de kwaliteit die BMW destijds heeft gebruikt. Advies, repareer de schakelaars zelf. Een vrij eenvoudig klusje wat in dit artikel wordt uitgelegd.

Afbeelding

Druk als eerste de schakelaar uit de houder, doe dit bij voorkeur vanuit onderen (via de pookhoes). Vermijd het gebruik van een schroevendraaier om de schakelaars eruit te wippen, dit geeft mogelijk onherstelbare schade aan het kunststof van je console.

Afbeelding

Leg de schakelaar op tafel of een werkbank en open de achterkant voorzichtig met een platte schroevendraaier. Haal de schakelaar voorzichtig uit elkaar en bekijk de binnenkant.

Afbeelding

In de situatie hierboven, is duidelijk zichtbaar dat de contactpuntjes en contactvlakken vuil en geoxideerd zijn. Deze zal je moeten reinigen.

Afbeelding

Haal het binnenwerk uit de schakelaar, zoals op bovenstaande afbeelding. Pak een kleine staalborstel en wat schuurpapier of Scotch-brite. Poets hiermee de contactvlakken mooi schoon. Spuit vervolgens alles in met contactspray.

Zet vervolgens alles weer in elkaar, done!
Instagram @635sharknose
www.bmwe24.nl
Plaats reactie