E24’s op het randje van de dood

Er is toch eigenlijk niets triester dan het aanzicht van een verwaarloosde en afgedankte E24. In Nederland is het vinden van een E24 op een sloperij een zeldzaamheid, in de Verenigde Staten is dit echter een vaker voorkomend verschijnsel. Vaak zijn ze gestript, verrot en gaar, onderdelen liggen er als oud vuil naast, een triest en macaber aanzicht. Het heeft aan de andere kant toch ook een bepaalde aantrekkingskracht, de statige bolide van weleer, volledig afgeschreven, met een eigen levensverhaal. Hoe veel eigenaren heeft hij gehad? Waar is hij allemaal geweest? Wat een mooie herinneringen zullen er zijn aan deze bolides.

Fotograaf Murilee Martin vond drie gehavende E24’s op een sloperij in Californië, hieronder de foto’s van deze ooit zo trotse en statige coupés.

Rust in vrede oude jongens!

BMW 635 CSi, 1989

Photos by: Murilee Martin
Thank you Murilee for your permission to use the photos.

Een van de laatst uitgebrachte E24’s, een 635 CSi Highline uit 1989. Origineel van de band gerold in de kleur Bronzit Beige. In zijn latere leven voorzien van een afschuwelijke mat oranje laklaag en vreselijke blauwe, veel te kleine mistlampjes. Hier staat hij nu, gestript van vele onderdelen, de stoere kuipjes uit de auto gerukt en op het dak gegooid, de motorkap ligt enkele meters verder, alle waardigheid verloren.

BMW 633 CSi, 1982

Photos by: Murilee Martin
Thank you Murilee for your permission to use the photos.

Deze Amerikaanse type 1 E24, met de typische uitstekende bumpers, is na 38 jaar op zijn uiteindelijke rustplaats beland. Ontdaan van zijn cockpit, wielen en een hoop losse onderdelen, met zijn versleten leer en verweerde lak. Het leven is voorbij voor deze statige coupé.

BMW 633 CSi, 1983

Photos by: Murilee Martin
Thank you Murilee for your permission to use the photos.

Deze eveneens Amerikaans uitgevoerde E24 is in niet veel betere staat dan zijn eerder genoemde broers. Het leer is vergaan, het stuur en vele andere onderdelen zijn verdwenen en zijn ooit zo trotse uitstraling is volledig verdwenen. Een zeldzame uitvoering in de Verenigde Staten, een uitvoering met een schakelbak.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.